Adres

Noordhaven 98, Zevenbergen

Geopend van dinsdag tot en met

zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Telefoon

KINDERINTERNET DE SURFSLEUTEL

Kindvriendelijk internetten voor kinderen

Kinderinternet de Surfsleutel bestaat al sinds 2004. Sinds 2006 ben ik, Paula Lagerwerf initiatiefneemster en oprichtster “Sleutelen aan je toekomst”, betrokken bij de organisatie en uitvoering van deze kinderwebsite. In 2014 heb ik het eigendom van de website overgenomen om het voortbestaan van deze gratis kindvriendelijke website te waarborgen.

Kinderinternet de Surfsleutel heeft een maatschappelijke doelstelling en was met haar diversiteit aan activiteiten dan ook ideaal om als basis te gebruiken om een veelzijdig sociaal project te starten en uit te bouwen. Hieronder uitleg over de bestaande kinderinternet website en de wijze waarop we deze nu inzetten en gebruiken binnen ons sociale project met een veelvoud aan activiteiten voor onze doelgroep. Daarna de visie waar we in de nabije toekomst naar toe willen groeien met ons project.

 

Kinderinternet de Surfsleutel is de basis geweest voor het ontwikkelen van sociaal maatschappelijk verantwoord project. Dit gaat verder dan het realiseren van een gratis kindvriendelijke internet omgeving. Kinderinternet de Surfsleutel stelt haar organisatie open voor kwetsbare vrijwilligers ongeacht hun achtergrond of problematiek. Mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dag invulling in een omgeving waar zij zichzelf kunnen zijn en kunnen werken aan hun persoonlijke doelstellingen, ieder op zijn eigen manier en in een veilige omgeving.

We gebruiken onze redactie als basis waar men samen en met ondersteuning van anderen maar op eigen tempo kan werken aan een stukje persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Doordat de Surfsleutel inhoudelijk zoveel onderwerpen bevat kunnen we altijd wel iets vinden waar een deelnemer affiniteit mee heeft waardoor we zonder druk op maat kunnen werken aan persoonlijke doelen

 

Kinderinternet de Surfsleutel “kinderen hebben recht op een kindvriendelijke speel- en leerplaats op internet” www.surfsleutel.nl

Doelstelling: Voor kinderen in het primair onderwijs en speciaal onderwijs een zo kindvriendelijke mogelijke speelomgeving op internet realiseren met educatieve mogelijkheden. Deze internet omgeving moet voor iedereen kosteloos en vrij toegankelijk zijn. Een website vol links en games, vrij van discriminatie, racisme, porno, overtrokken geweld en veel frontale reclame.

Vanzelfsprekend passend binnen de online belevingswereld van kinderen en gebruiksvriendelijk van opzet.

Doelgroep:
Kinderen tot ongeveer 14 jaar die de mogelijkheid hebben online te gaan. De Surfsleutel is vrij voor gebruik thuis, op school, bibliotheek of elders waar internet beschikbaar is.

Omschrijving:
De Surfsleutel is een website waarbinnen ruim 3500 creatieve en educatieve webpagina’s zijn opgenomen die door onze webredactie op dagelijkse basis up to date worden gehouden. De lay-out van de Surfsleutel is uitermate uitnodigend voor kinderen. De content zorgt een verscheidenheid in gebruiksmogelijkheden. Zo benutten veel kinderen de Surfsleutel bij weekprojecten, groepsopdrachten en spreekbeurten. De inhoud van de Surfsleutel wordt voortdurend onderhouden door een deskundige webredactie. Ook de gebruikers kunnen hieraan een bijdrage leveren. Door middel van een klik op Surfie kan direct een goede nieuwe link worden doorgegeven. Ook een link die door veranderingen door de eigenaar nu foute inhoud bevat kan via deze weg worden gemeld waarna de webredactie meteen in actie komt.

Realisatie:
De Surfsleutel is kosteloos, voor iedereen vrij toegankelijk en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door haar “sponsoren”. Door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en instellingen die Maatschappelijk Verantwoord Internet een warm hart toe dragen kunnen we de Surfsleutel “in de lucht” houden en door ontwikkelen.

Toekomst:
De Surfsleutel wil in de toekomst groeien in educatief karakter en content, zonder het uitnodigende speelse en kindvriendelijke karakter te verliezen. Steeds minder doorlinken naar websites van derden, maar “eigen content” brengen. De Surfsleutel moet goed bruikbaar blijven thuis in de privésfeer. Scholen maken ook steeds vaker gebruik van de mogelijkheden binnen de Surfsleutel. Vanuit deze hoek krijgt de redactie verzoeken tot doorontwikkeling naar educatieve content. Wij zijn hier dan ook intensief mee bezig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws over onze workshops en andere activiteiten te ontvangen.

Succesvol ingeschreven!