WAT DOEN WIJ

Wat doen wij:
Sleutelen aan je toekomst

Door het opzetten van een sociale project waar men o.a. kan leren en werken  creëren we een omgeving waarin we onze doelgroepen de mogelijkheid bieden om hun huidige vaardigheden en capaciteiten, los van hun opleiding en arbeidsverleden, zo optimaal mogelijk in te zetten. Door het aanbieden van verschillende activiteiten waarbij we rekening houden persoonlijk beperkingen en belasting kunnen we onze deelnemers de mogelijkheid bieden uit een isolement te komen, geactiveerd te worden en weer mee te doen in de maatschappij. Indien gewenst kunnen we ze begeleiden richting MBO-praktijkverklaring of helpen door te stromen naar werk.

Een kruiwagen

“Soms hebben mensen even een kruiwagen nodig met liefde, of met inspiratie, of met wat geld, of met goodwill. Dat kunnen ze dan ergens uitstorten, daar wordt dan iets mee gedaan en dat is behulpzaam en waardevol. Dat iemand je helpt gewoon, daar gaat het om”.

Projectvorm

Al zoekend naar een projectvorm waarmee we mensen zoveel mogelijk kunnen laten meedoen, verschillende vaardigheden kunnen bijbrengen of gebruik kunnen maken van de vaardigheden die mensen al beheersen blijkt een leer/werk project de meeste mogelijkheden te bieden.

Onze creatieve cadeauwinkel

Centraal onderdeel van ons project is de winkellocatie waarin bijna alle onderdelen samen komen. In de fysieke winkel worden zowel door diverse betrokken partijen zelf ontwikkelde producten verkocht. Hierbij wordt o.a.de werkplaats van de plaatselijke Leerhoeve ingezet alsmede door de deelnemers van ons project zelf gemaakte producten. Daarnaast hebben we de samenwerking met kleine lokale en regionale “creatieve geesten” gezocht die via onze winkel hun ambachtelijk werken onder de aandacht van potentiële klanten willen brengen.

We werken samen met ateliers/kunstenaars op diverse gebied maar ook boerderij/ streekproducten. Denk bv aan textielverwerking in de breedste zin van het woord, sieraden, vilt, schilderijen, fotografie, kaarsen, glasverwerking, keramiek etc.
De producten worden in onze winkel aangeboden en door onze deelnemers verkocht.

Op de winkellocatie kan men deelnemen aan door onze projectdeelnemers georganiseerde creatieve workshops. Onze klanten die aan de workshops of andere activiteiten deelnemen wordt de mogelijkheid geboden om een kopje koffie/thee drinken met een huisgebakken koek.

Verder bieden we op de winkellocatie onze project deelnemers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van digitale vaardigheden/ webwerkzaamheden en is er de mogelijkheid vaardigheden te ontwikkelen in ondersteunende diensten in de vorm van receptie, facilitair en administratie.

Sociaal maatschappelijk participeren

Mensen met gezondheidsproblemen participeren minder in de samenleving dan mensen zonder gezondheidsproblemen. Andersom kan deelname aan maatschappelijke activiteiten een positief effect hebben op gezondheid. Met een binnen Moerdijk nieuw totaal concept voor leren, werken en winkel in de wijk willen we mensen laten beleven dat een afstand tot de arbeidsmarkt geen reden is om niet actief mee te doen in de samenleving. Dat maatschappelijke participatie in de vorm van zinvolle activiteiten geen dagbesteding is maar zinvol en waardevol werk. Dat iedereen moet kunnen meedoen zonder ingewikkelde drempelverhogende aanvraagprocedures.

Gezondheid heeft invloed op participatie
Participatie heeft invloed op gezondheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws over onze workshops en andere activiteiten te ontvangen.

Succesvol ingeschreven!