Adres

Ambachtsgang 6, Zevenbergen

Geopend van dinsdag tot en met

zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Telefoon

WAT DOEN WIJ

Wat doen wij:
Sleutelen aan je toekomst

Sleutelen aan je toekomst is een sociale onderneming. Door het opzetten van ons bedrijf in deze vorm kunnen wij onze deelnemers de mogelijkheid bieden te leren en werken in een omgeving waarin ze hun huidige vaardigheden en capaciteiten, los van hun opleiding en arbeidsverleden, zo optimaal mogelijk in kunnen zetten.

Door het aanbieden van verschillende activiteiten waarbij we rekening houden persoonlijk beperkingen en belasting kunnen we onze deelnemers de mogelijkheid bieden uit een isolement te komen, geactiveerd te worden en weer mee te doen in de maatschappij. Indien gewenst kunnen we ze helpen door te stromen naar werk.

Een kruiwagen

“Soms hebben mensen even een kruiwagen nodig met liefde, of met inspiratie, of met wat geld, of met goodwill. Dat kunnen ze dan ergens uitstorten, daar wordt dan iets mee gedaan en dat is behulpzaam en waardevol. Dat iemand je helpt gewoon, daar gaat het om”.

Projectvorm

Al zoekend naar een bedrijfsvorm waarmee we mensen zoveel mogelijk kunnen laten meedoen, verschillende vaardigheden kunnen bijbrengen of gebruik kunnen maken van de vaardigheden die mensen al beheersen blijkt een leer/werk project de meeste mogelijkheden te bieden.

Onze creatieve cadeauwinkel

Centraal onderdeel van ons project is de winkellocatie waarin bijna alle onderdelen samen komen. In de fysieke winkel hebben we de samenwerking met kleine lokale en regionale “creatieve geesten” gezocht die via onze winkel hun ambachtelijke werken onder de aandacht van potentiële klanten willen brengen. 

We werken samen met ateliers/kunstenaars op diverse gebied maar ook boerderij/ streekproducten. Denk bv aan sieraden, vilt, schilderijen, fotografie, kaarsen, glasverwerking, keramiek etc.
Daarnaast ontwikkelen en maken we zelf producten en worden er producten ingekocht zoals in andere winkels. De producten worden in onze winkel aangeboden en door onze deelnemers verkocht.

Op de winkellocatie kan men deelnemen aan door onze projectdeelnemers georganiseerde creatieve workshops. Onze klanten die aan de workshops of andere activiteiten deelnemen wordt de mogelijkheid geboden om een kopje koffie/thee drinken met wat lekkers.

Verder bieden we op de winkellocatie onze project deelnemers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van digitale vaardigheden/ webwerkzaamheden en is er de mogelijkheid andere “creatieve” vaardigheden te ontwikkelen.

Sociaal maatschappelijk participeren

Mensen met gezondheidsproblemen participeren minder in de samenleving dan mensen zonder gezondheidsproblemen. Andersom kan deelname aan maatschappelijke activiteiten een positief effect hebben op gezondheid. Met een binnen Moerdijk nieuw totaal concept voor leren, werken en winkel in de wijk willen we mensen laten beleven dat een afstand tot de arbeidsmarkt geen reden is om niet actief mee te doen in de samenleving. Dat maatschappelijke participatie in de vorm van zinvolle activiteiten geen dagbesteding is maar zinvol en waardevol werk. Dat iedereen moet kunnen meedoen zonder ingewikkelde drempelverhogende aanvraagprocedures.

Gezondheid heeft invloed op participatie
Participatie heeft invloed op gezondheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws over onze workshops en andere activiteiten te ontvangen.

Succesvol ingeschreven!