Zentangle en Doodle van een set van 3 papieren schalen.

Wij nodigen jullie van harte uit voor een inspirerende workshop waarin we een set van 3 papier-maché borden gaan versieren met prachtige Zentangle en Doodle figuren! Deze workshop van 4 uur belooft een creatief avontuur te worden waarin jullie je artistieke vaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Tijdens deze workshop zullen we gebruikmaken van een combinatie van acrylverf en acrylstiften om onze borden te transformeren tot unieke kunstwerken. Zentangle en Doodle zijn geweldige technieken die je in staat stellen om op een ontspannen en meditatieve manier te tekenen, waarbij je complexe patronen en illustraties creëert.

Geen ervaring met Zentangle of Doodle? Geen zorgen! Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Onze ervaren instructeurs zullen jullie stap voor stap begeleiden, waardoor je zelfverzekerd aan de slag kunt gaan en je eigen artistieke stijl kunt ontwikkelen.

Zentangle en doodle zijn beide vormen van tekenen die bekend staan om hun ontspannende en creatieve karakter. Hier is een omschrijving van beide technieken:

  1. Zentangle: Zentangle is een gestructureerde vorm van tekenen die draait om het creëren van herhalende patronen, ook wel tangles genoemd. Het concept achter Zentangle is eenvoudig: met behulp van simpele lijnen, stippen en vormen maak je kleine, gestructureerde kunstwerken op een vierkant stuk papier, bekend als een tile. Deze tangles worden meestal zwart-wit getekend met een fijne pen, wat zorgt voor een strak en gestileerd uiterlijk. Zentangle richt zich op het bereiken van een meditatieve en ontspannen staat tijdens het tekenproces, waarbij de focus ligt op mindfulness en het genieten van het moment.
  2. Doodlen: Doodlen is een informele tekenstijl die vaak bestaat uit het tekenen van willekeurige lijnen, krabbels en patronen zonder vooropgezet plan. Doodles zijn meestal eenvoudige tekeningen die op intuïtieve wijze worden gemaakt, vaak tijdens vergaderingen, telefoongesprekken of andere situaties waarbij iemand zijn of haar handen bezig wil houden. Doodling wordt gezien als een creatieve uitlaatklep en een manier om de geest te ontspannen en af te leiden. Het kan variëren van eenvoudige vormen en abstracte patronen tot meer gedetailleerde tekeningen en zelfs het toevoegen van woorden of berichten.

Beide Zentangle en doodling bieden een manier om je creativiteit te uiten, te ontspannen en in contact te komen met je innerlijke kunstenaar, zonder dat er speciale vaardigheden of ervaring vereist zijn. Ze zijn toegankelijk voor iedereen en laten ruimte voor individuele expressie en interpretatie.

Wij zorgen voor alle benodigde materialen, inclusief voldoende voorbeelden van Doodle patronen, de papier-maché borden, acrylverf en acrylstiften in een breed scala aan kleuren. Daarnaast staat er gedurende de workshop koffie, thee en wat lekkers voor jullie klaar, zodat jullie in een gezellige en ontspannen sfeer kunnen genieten van deze creatieve ervaring.

Kosten van de workshop € 35,00 per persoon.

Vanaf 4 tot 14 personen kun je jouw eigen workshop op maat samenstellen. Kies zelf de perfecte datum, tijd en workshop.

Let op: onze workshop vindt plaats op de vide van onze Creatieve cadeauwinkel. Er is een trap van 5 treden naar de locatie, waardoor deze niet rolstoeltoegankelijk is.

Als je wilt meedoen met onze workshop, maar je hebt een beperkt budget, dan kun je gebruik maken van de Meedoen-regeling van Hart van West Brabant. Via deze regeling kun je vouchers verkrijgen die je kunt inwisselen voor onze creatieve workshops. https://hartvanwestbrabant.forus.io/aanbod
Kijk bij aanbieders naar: Sleutelen aan je toekomst daar staan de vouchers die je kunt gebruiken voor onze creatieve workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws over onze workshops en andere activiteiten te ontvangen.

Succesvol ingeschreven!